Spilleautomater Gjennom Tidene

Fruity, Puggy, Pokies, ja kjært barn har mange navn, og de er ikke alle like smigrende og søte som de først nevnte, for disse maskinene er også kjent som One-Armed Bandits fra den tid da de hadde en spak som man trakk for å få hjulene til å spinne.

Spilleautomatene som vi kjenner og elsker er en maskin med 3-5 hjul med symboler på. Men dette viste du nok allerede lenge før du begynte å lese dette innlegget, så la oss hoppe over det åpenbare, og heller fokusere på det mer interessante!

De tidligste spilleautomatene oppstod rundt 1890 tallet og en av de første opererte under navnet Liberty Bell, et navn den fikk fra et av de fem symbolene som den hadde på hjulene. Denne maskinen var en stor suksess blant spillerne! 

Liberty Bell var så klart en mekanisk spilleautomat, og det var ikke før i 1963 at den første automatiske spilleautomaten som gikk på strøm kom ut, og den het Money Honey. Litt over 10 år senere kom de første video spilleautomatene med fargeskjerm ut, og de var en stor hit i Las Vegas. Noe som kanskje ikke er spesielt overraskende. Slike spilleautomater tok Amerika med storm, og ble en del av grunnstenene til Las Vegas. Kunne du har forestilt deg Las Vegas uten spilleautomater? Det kan hvert fall ikke jeg! 

Når for tiden er vi så heldig at man kan fortsatt spille fysiske spilleautomater i spillhus og på barer, og samtidig nyte digitale spilleautomater på nettet, hvor man kan reise på et grenseløst eventyr med forskjellige temaer og verdener for spillopplevelser som er prefekt tilpasset enhver spiller!

I dag er vi så heldige at vi kan spille spilleautomater med flott 3D grafikk som Gonzo’s Quest, hvor du kan finne selveste Gonzo stående ved siden av hjulene hvor han holder deg med selskap mens du spiller. Ikke bare kommer dette spillet med flott grafikk, men også en helt ny spilleautomat funksjon som heter Avalanche, hvor istedenfor symboler på hjulene som spinner, så vil symbolene falle ned på brettet, som et snøskred.

Gonzo’s Quest er ikke det eneste moderne spillet som kommer med et helt nytt oppsett. Spill som Aloha! Cluster Pays benytter seg av clusters (klynger) av symboler istedenfor tradisjonelle gevinstlinjer, noe som skaper en god del måter å vinne på. Det finnes også spilleautomater som benytter seg både av Cluster og Avalanche, spilleautomater som Reactoonz fra Play’n GO, hvor søte små romvesen må klynges sammen og en måler må fylles. 

Ja, moderne spilleautomater kommer med mange forskjellige temaer og gameplay oppsett. Og tenk at det hele startet med noe så enkelt som Liberty Bell fra 1800 tallet. Spilleautomater har kommet en lang vei fra deres opphav, og hvem vet hva fremtiden har å tilby når det kommer til spilleautomat spillopplevelser. Med nye titler gitt ut regelmessig fra banebrytende selskap som NetEnt, Play’n GO og Microgaming som alltid presser grensene for hva en spilleautomat kan være, så vet vi at vi har gode ting i møte, og mange flotte spillopplevelser å se fram til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nye Kasinoer
4.3 rating
Få Opptil 16 000kr i Bonus! 1. / 2. / 3. / 4. Innskudd - Matchbonus inntil 4000kr
4.3 rating
Dobbel Moro: 100% Bonus på opptil €100 + 10% Cashback!
3.8 rating
Velkomst tilbud: 50kr Bonus + Opptil 100% Bonus for nye Spillere
4.0 rating
Velkomst tilbud: 70kr Bonus + Opptil 100% Bonus til nye Spillere
3.8 rating
Velkomst tilbud: €7 i Bonus + Opptil €200 i match bonus!
Copyright - Storbonus.com er utelukket for individer over 18 år gamle. Vi støtter ansvarlig gambling, så skulle du ha behov for informasjon om spillavhengighet eller trenger et støtteapparat så vennligst benytt deg av Hjelpelinjen®